Online bestellen
Zonweringyour comfort is our concern

De temperaturen zijn lang hoog geweest dit Nu is het namelijk nog prima weer om lekker in de tuin te werken. We geven je wat tips over hoe jij je tuin klaar kunt maken voor de winter, hoe jij ook tijdens het gure winterweer kunt genieten van je terras en tuin en een leuke tip voor de creatievelingen! 

Winterklaar
Als je komend voorjaar weer een kleurrijke mooie tuin wilt, is de wintervoorbereiding zeer belangrijk. Daarom nemen we hieronder wat tips met je door:

  • Nu is het de tijd voor het planten van bloembollen. Wanneer je deze nu plant, zullen ze gaan bloeien in het voorjaar. Wat dacht je van mooie tulpen of narcissen?
  • Daarnaast zijn er een aantal planten die niet tegen de vorst kunnen. Zolang het niet vriest hoef je deze nog niet te verplaatsen of in te pakken. Maar kijk wel vast om welke planten het gaat in jouw tuin. 
  • Ook het gazon moet worden voorbereid op de komende winter. Zolang het nog niet vriest kan het gazon nog worden gemaaid, maar wanneer het vriest is dit niet meer nodig. Verwijder daarnaast de gevallen bladeren op het gazon, zodat er geen lichtgebrek voor het gras ontstaat. Wanneer licht het gras niet kan bereiken kan je gazon namelijk geel worden.  

 
Bron: Pinterest (links: 500px.com, rechts: peternussen.com)      

Beschut in de winter
Het is zonde om alleen in de lente en zomer gebruik te maken van je terras. Als je ook tijdens de winter van je terras wilt blijven genieten is een terrasoverkapping een zeer goede oplossing voor jouw tuin. Een terrasoverkapping biedt je namelijk bescherming en beschutting tegen onstuimige weersomstandigheden. Omdat het belangrijk is dat jouw tuin is ingericht naar jouw smaak, heeft Verano® verschillende terrasoverkappingen. Houd je van modern of landelijk? Heb je een grote of kleine tuin? Er is voor elke stijl, tuin en portemonnee een passende terrasoverkapping. Vraag een gratis brochure aan en ontvang meer informatie over de terrasoverkappingen.

04 V908 Ledro Jacobs V918 Purbeck 2

Je kunt van een terrasoverkapping ook een mooie tuinkamer maken! Door verschillende producten toe te voegen aan je overkapping, zit je lekker beschut. Zo kun je glaswanden toevoegen aan je terrasoverkapping, waardoor harde wind geen kans heeft op jouw terras. 

 V920-Riva

Vergeet de vogeltjes niet!
Wil je zittend onder je terrasoverkapping wat meer levendigheid in de tuin zien?  Hang dan zelfgemaakte vetbolletjes in je tuin, zodat er de hele dag vogeltjes rondvliegen in je tuin. Deze vetbolletjes zijn makkelijk zelf te maken. Wat heb je nodig? Zorg voor een plastic bekertje of een cup cake vormpje. Daarnaast heb je alleen nog vogelzaad en frituurvet nodig. Laat eerst het vet smelten in een pannetje (laat het niet koken) en meng hier vervolgens het vogelzaad door. Laat dit afkoelen en klaar! Op onze Pinterest pagina vind je nog veel meer leuke ideeën voor in jouw wintertuin. 

 
Bron: Pinterest (links: creatips.nl, rechts: welke.nl)      

Voor extra informatie over onze producten kun je altijd een gratis brochure aanvragen. Daarbij ontvang je de gegevens van jouw dichtstbijzijnde Verano® dealer die jouw helpt bij de zoektocht naar een product. 

Wilt u meer informatie?

Vraag dan de gratis brochure aan!

brochure aanvragen
comfort at home
comfort at work
comfort in design
Vink de brochure(s) aan die je wilt ontvangen:
Jaloezieën
Plisségordijnen
Rolgordijnen
Vouwgordijnen
Verticale lamellen
Zonneschermen
Uitvalschermen
Ritzscreens®
Markiezen
Verandazonwering
Terrasoverkappingen
Terrasschermen
Tuinschermen
Rolluiken
Garagedeuren

Meer informatie?

Vul onderstaand jouw gegevens in en kies bij 'Selecteer brochures' welke brochures je wilt ontvangen. Naast de gratis brochure(s) ontvang je vrijblijvend de adresgegevens van een Verano® dealer bij jou in de buurt.