Online bestellen
Zonweringyour comfort is our concern

5 X hoe houd ik mijn woning koel?

Er worden voor de komende dagen tropische temperaturen voorspeld. Een hittegolf zelfs! Daarom heeft het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) het Nationaal Hitteplan geactiveerd. De aanhoudende warmte brengt gezondheidsrisico’s met zich mee voor kwetsbare groepen mensen. Alertheid op uitdroging en oververhitting is daarom erg belangrijk. 

Wij geven je alvast vijf tips hoe jij de warmte buiten houdt. Wil je meer informatie over het Nationaal Hitteplan? op de website van het RIVM vind je alle informatie met betrekking tot de aanhoudende hitte en de daarbij behorende risicogroepen.

Tip 1:  Ramen open in de ochtend
Profiteer van de buitenlucht. Zet in de ochtend, wanneer je wakker wordt, direct alle ramen en deuren open. De frisse nog koele lucht komt zo je huis binnen. Zorg dat je de ramen en deuren meteen weer sluit wanneer de temperaturen buiten op begint te lopen. 

39 Sfeerb Vouwgordijn 
Bron: links: Verano®  vouwgordijnen, rechts: Pinterest (maisonscandinavia.com)

Tip 2:  Raamdecoratie gesloten
Zijn je ramen voorzien van raamdecoratie? Doe deze dan in de middag dicht. Zo kan het licht en de warmte niet naar binnen en zal de temperatuur in jouw woning minder snel stijgen.

03 Rolgordijn Vd Hanenberg Klein
Verano®  rolgordijnen

Tip 3:  Zonnescherm openen
Een zonnescherm heeft naast het voorzien van je terras van schaduw ook de eigenschap dat de temperatuur in huis minder snel oploopt. Door het zonnescherm te openen wordt er schaduw gecreëerd op jouw raam of muur waardoor zonlicht en warmte niet naar binnen kunnen. 

V280-Ipanema
Ipanema zonnescherm Verano®  

Tip 4:  Buiten koken
Wanneer je binnen kookt zorgt dit voor extra warmte in de woning, daarom is het verstandig met hogere temperaturen buiten te koken. Dit is een goede reden om lekker buiten te gaan barbecueën!

 
Bron: Pinterest (links: uw-tuin.nl, rechts:natuur&milieu)

Tip 5:  Optimaal beschermt tegen warmte
Door aan de buitenkant van je woning screens of rolluiken te plaatsen blijft je woning gedurende de zomer koel! Een screen heeft namelijk de eigenschap zonlicht en warmte niet binnen te laten. De zonwerende stof zorgt namelijk dat warmte optimaal gefilterd wordt. Jij bepaalt zelf de eigenschappen van het stof, die bepalend zijn voor de maten waarin warmte wordt doorgelaten. Een andere optie zijn rolluiken. Rolluiken hebben een isolerende werking, waardoor jouw woning de gehele zomer heerlijk koel blijft. 

Ritzscreens®
Verano® Ritzscreens®

 

Wilt u meer informatie?

Vraag dan de gratis brochure aan!

brochure aanvragen
comfort at home
comfort at work
comfort in design
Vink de brochure(s) aan die je wilt ontvangen:
Jaloezieën
Plisségordijnen
Rolgordijnen
Vouwgordijnen
Verticale lamellen
Zonneschermen
Uitvalschermen
Ritzscreens®
Markiezen
Verandazonwering
Terrasoverkappingen
Terrasschermen
Tuinschermen
Rolluiken
Garagedeuren

Meer informatie?

Vul onderstaand jouw gegevens in en kies bij 'Selecteer brochures' welke brochures je wilt ontvangen. Naast de gratis brochure(s) ontvang je vrijblijvend de adresgegevens van een Verano® dealer bij jou in de buurt.