Online bestellen
Zonweringyour comfort is our concern

Child Safety
Wij dragen bij aan een veilige omgeving voor jouw kinderen

Kinderen zijn nieuwsgierig naar de wereld om hen heen en constant bezig deze te ontdekken. Hierdoor kunnen de meest simpele meubelstukken en huishoudelijke artikelen al een potentieel gevaar voor ze vormen, zo ook de koorden en kettingen van raamdecoratie en raambekleding. Kindveiligheid is een belangrijk thema in de raamdecoratie. Begrijpelijk, want gevaarlijke situaties en ongevallen veroorzaakt door koordbediening (koorden, kettingen, kogelkettingen en band) moeten te allen tijde voorkomen worden. 

Om de risico’s op verwurging of inwendige verstikking uit te sluiten, stelt de Europese Commissie scherpe veiligheidsvoorschriften voor raamdecoratie.  De bestaande Europese CEN Norm EN 13120 is herzien en er zijn twee normen toegevoegd: EN 16433 en EN 16434. Verano®, specialist in raamdecoratie, neemt de veiligheidsvoorschriften zeer serieus.  Onze producten worden dan ook afgestemd op de normen. De voorschriften gelden voor alle Verano® raamdecoratie.

Break-away connectors
Jaloezieën en plisségordijnen worden standaard voorzien van een break-away connector. De break-away connector breekt los wanneer er kracht op gezet wordt. In onderstaande instructies wordt uitgelegd hoe de break-away connector weer in elkaar gezet kan worden. 

Instructie break-away connector jaloezieën
Instructie break-away connector plisségordijnen

Brochure Child Safe Raamdecoratie
In de brochure Child Safe Raamdecoratie kun je meer informatie vinden over Child Safety. Jouw zonwering specialist kan je tevens adviseren over Child Safety.


Wilt u meer informatie?

Vraag dan de gratis brochure aan!

brochure aanvragen
comfort at home
comfort at work
comfort in design
Vink de brochure(s) aan die je wilt ontvangen:
Jaloezieën
Plisségordijnen
Rolgordijnen
Vouwgordijnen
Verticale lamellen
Zonneschermen
Uitvalschermen
Ritzscreens®
Markiezen
Verandazonwering
Terrasoverkappingen
Terrasschermen
Tuinschermen
Rolluiken
Garagedeuren

Meer informatie?

Vul onderstaand jouw gegevens in en kies bij 'Selecteer brochures' welke brochures je wilt ontvangen. Naast de gratis brochure(s) ontvang je vrijblijvend de adresgegevens van een Verano® dealer bij jou in de buurt.